Keresés
Close this search box.

A várpiac felújítása

Mivel a koronavírus okozta korlátozások a piacokat is érintik, ezért az újranyitásig lezajlik a Lipót-kapu közelségében található várpiac felújítása.

A várpiacon nagy népszerűségnek örvendenek a vasárnapi bolhapiacok, amelyek a jelenlegi korlátozások miatt szünetelnek. A város ezt az időszakot a hely felújítására használja fel, így a testületi ülésen 26 ezer eurót jóvá is hagytak a képviselők a várpiac felújítási munkáira. Az összegből rendbe hozzák a tetőrészt, felújítják az oszlopokat és a mennyezetet. A belső tér új világítást kap, továbbá a hátsó részre történelmi képek kerülnek Komáromról.

„Szeretnénk, hogy minél több lehetőség legyen a piaci árusításra, ezzel a lakosok könnyebben jussanak hozzá a régió minőségi termékeihez. A történelem során mindig a várak tövében voltak a legforgalmasabb piacok, ezért ezt a hagyományt is szeretnénk erősíteni. A várpiac helye rendkívüli, az elárusító helyek is színvonalasak lesznek és bőven van ingyenes parkolási lehetőség. Nem a versengés a jelenlegi piaccal a cél, hanem a vásárlási és eladási lehetőségek bővítése” – mondta el Keszegh Béla polgármester.

A várpiac melletti úton a járdát is felújítja a város, továbbá a hátsó részen is zajlanak a takarítási és felújítási munkálatok.

A munkálatok május elejéig zajlanak, remélhetőleg a fokozatos járványügyi enyhítésekkel újra indulhat a bolhapiac, majd bővülhetnek a piaci napok.

Komáromnak így egy méltó fedett piactere lesz, ami kényelmes parkolást és rendezett küllemet kínál.

Megosztás: